Een autodealer of autodealer is een particulier bedrijf dat gebruikte of nieuwe auto’s verkoopt in het retailsegment, afhankelijk van een overeenkomst met de autofabrikant of zijn distributietak. Het kan ook verschillende soorten gecertificeerde tweedehandsvoertuigen vervoeren. Het heeft autoverkopers in dienst om hun automodellen te verkopen. Een autodealer biedt ook diensten aan zoals reparatie, onderhoud, detaillering en verzekering van de auto’s die ze tentoonstellen. Het kan ook zorgen voor leningen, kredietvoorwaarden en zelfs voor financiering.

Autohandelaars gezocht?

De belangrijkste functie van autodealers is het genereren van verkoopopbrengsten. Autodealers verkopen auto’s op een markt die zeer concurrerend is en die een lucratieve marge en een aantrekkelijke prijs / kwaliteit-propositie biedt. Als zodanig werken ze vaak nauw samen met de fabrikanten om commercials en promotiecampagnes te ontwerpen en te produceren. Ze zijn ook sterk betrokken bij de back-endservice, inclusief reparaties en periodiek onderhoud van de verkochte voertuigen.

In de huidige competitieve markt is het logisch dat autodealers zich concentreren op het maximaliseren van de verkoopopbrengsten met alle marketingmiddelen en tegelijkertijd veel winst maken. Een manier om de verkoopopbrengst te maximaliseren, is door de gemiddelde aankooptarieven voor nieuwe auto’s te verhogen. In dit verband kunnen dealers speciale prikkels bieden aan kopers die bij hen kopen. Sommige dealers rekenen zelfs financierings- of leaseopties aan potentiële kopers.

De andere manier om de verkoopopbrengsten te maximaliseren en veel winst per auto te maken, is door de klantenservice te verbeteren. Gebleken is dat autodealers die autokopers snel assisteren, meer klanten naar hun showrooms trekken, wat resulteert in een grotere kans op een verkoop. De meeste autokopers werken liever met een dealer die hen persoonlijk bijstaat bij het nemen van een aankoopbeslissing. Dergelijke dealers zorgen er niet alleen voor dat ze luisteren naar de unieke situatie van elke autokoper, maar bieden autokopers ook de mogelijkheid om vertrouwen en verstandhouding met de dealer te ontwikkelen.

Autodealers gebruiken internet ook om hun auto’s te promoten en te verkopen. Dit is vooral handig voor dealers in moeilijke klimaten of markten waar de verkoop van nieuwe auto’s laag of niet bestaat. Op internet gebaseerde advertenties voor zowel nieuwe auto’s als gebruikte auto’s kunnen door de dealer worden opgezet. Deze advertenties kunnen worden aangepast aan de unieke nichemarkt van elke dealer. Sommige dealers zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte lichte vrachtwagens in het zuidoosten. Via webgebaseerde advertenties kunnen geïnteresseerde nieuwe klanten in het zuidoosten meer te weten komen over dealers in dit gebied en over de verschillende soorten gebruikte lichte vrachtwagens waaruit ze kunnen kiezen.

Autodealers kunnen hun winst maximaliseren door de kosten voor het kopen, verkopen en onderhouden van voertuigen te verlagen. Door toezichthouders van de overheid zijn een aantal wijzigingen aangebracht die de kosten van deze verschillende activiteiten helpen verlagen. Deze veranderingen zijn onder meer: de regulering van afschrijving van voertuigen, verplichte voertuiginspectie, het verbod op autodealers die stimuleringsprogramma’s aanbieden en het zuiniger worden van nieuwe auto’s. Deze voorschriften, in combinatie met door de dealer geboden incentives, hebben dealers geholpen het bedrag dat ze uitgeven aan verschillende activiteiten die verband houden met het kopen, verkopen en onderhouden van voertuigen, te verminderen en hebben hen geholpen de jaarlijkse verkoop te stimuleren.

Onze partners

Opkoper schadewagens CENTERCARS 0487 19 14 55  – INFO@CENTERCARS.BE  – WWW.CENTERCARS.BE

opkoper bedrijfswagens : INTERCARS  www.intercars-autoinkoop.be – info@intercarsbvba.be – 0484 34 12 69

Tweedehandswagen kopen : TuuTuut!  Ben jij op zoek naar een betrouwbare tweedehands auto aan een scherpe prijs? Aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier of mail: office@tuutuut.com.  Goede en scherp geprijsde tweedehands auto’s koopt u online bij TuuTuut!